Nieuws

Edese locaties in de prijzen

In maart 2021 vielen maar liefst drie (zakelijke) locaties in de gemeente Ede in de prijzen. Het ging hierbij om de volgende vergaderlocaties en één hotel:

Lees meer...

BioKennisWeek online

In de week van 18 t/m 21 januari 2021 vindt de BioKennisWeek online plaats. De week wordt gezien als een als een spoedcursus biologische landbouw en voeding "een geweldige kans om iedereen bij te praten over de laatste trends en ontwikkelingen ook in het licht van de Farm to Fork plannen van de Europese Commissie".

Meer info

TWEEDE KAMER WIL STEUN VOOR REGIO FOODVALLEY ALS REGIONALE PROEFTUIN VOOR VOEDSELTRANSITIE

Op 1 december is in de Tweede kamer met meerderheid van stemmen een motie aangenomen die het kabinet oproept om regionale voedselstrategieën actief te ondersteunen. De motie was ingediend door het CDA en de ChristenUnie. In regio’s zoals Amersfoort, de Flevopolder en ook Foodvalley liggen enorme kansen voor het realiseren van kortere voedselketens. Minder schakels tussen boer en consument leidt tot meer waardering voor voedsel en een betere prijs voor voedselproducenten.

Lees meer

"Pitch jouw foodstart-up en win gratis kantoorruimte"

Het World Food Center in Ede is op zoek naar foodstart-ups die willen bijdragen aan een gezonder en duurzamer voedselsysteem. Daarvoor is een contest uitgeschreven waarbij startende ondernemers hun bedrijf kunnen pitchen en kans maken op gratis kantoorruimte in Roots Innovation Hub op het World Food Center-terrein. Een professionele jury met experts op het gebied van food en business jureert de pitches van de start-ups tijdens een live uitzending op 12 november 2020 vanuit de Mauritskazerne.

Meer info

De eerste Nederbananen groeien in Ede

In Ede vind je sinds kort een unieke kas. Hier groeit de allereerste banaan van Nederlandse bodem: de NederBanaan! Op 9 oktober 2020 vindt de officiële opening van de kas plaats. 

Wat is de NederBanaan?

De NederBanaan is een gezond en duurzaam alternatief van Nederlandse bodem. Of eigenlijk gaat het om twee soorten bananen. De Cavendish-banaan (bekend uit de supermarkt) en de onbekende Gros Michel. Beide soorten groeien in de speciale kas in Ede.

Lees meer

Fietskoeriers in Ede

Per 1 september 2020 start Fietskoeriers.nl in Ede. Dit is de schoonste en eerste landelijk dekkende pakketdienst van Nederland. De koeriersdienst biedt de service waarbij zij op werkdagen per fiets pakketten ophalen die dezelfde avond nog per fiets worden bezorgd in Ede tussen 17.00 en 22.00 uur. Dankzij het landelijke netwerk kunnen ook alle pakketten buiten Ede worden bezorgd. 

Om deze unieke dienst mogelijk te maken hebben de gemeente Ede en Stichting Binnenstadsmanagement Ede de handen ineengeslagen. Met de sociale en duurzame aanpak gecombineerd met lokaal “Same day delivery” en landelijk “Next day delivery” wil Ede zich hierin onderscheiden. 

Meer informatie

40 Dagen eten uit de streek

De zoektocht naar een duurzame manier om voedsel te produceren vraagt om een nieuwe manier van samenleven en samenwerken tussen boer en consument. Daarom wordt de uitdaging aangegaan om 40 dagen lang (van 3 oktober t/m 12 november 2020) te eten uit de streek. Lekker, gezond en duurzaam met een eerlijke prijs voor de producent. 

Meer informatie