Projectontwikkeling

De gemeente Ede telt ruim 115.000 inwoners, waarvan er 75.000 in Ede zelf wonen. Ede zal de komende 10 jaar groeien met ongeveer 10.000 inwoners. Ede bouwt in de komende 10 jaar naar verwachting 3.000 nieuwe woningen, waarvan ruim 500 in en aan de rand van het centrum.


Wat gebeurt er op dit moment in Ede en welke ontwikkelingen staan ons te wachten?

Ede Centrum? Groen & levendig!

In het centrum van Ede wordt er veel vernieuwd om het een stuk aantrekkelijker te maken, de leegstand tegen te gaan en het toekomstbestendig te maken. Het vergroenen van het centrum is één van de belangrijkste ambities. Welke veranderingen zijn en worden doorgevoerd?

Lees hier meer

World Food Center Ede

Een nieuw en bruisend stadsdeel in Ede? Op het terrein van World Food Center Ede verrijst de food-hotspot van Nederland!

Ontdek WFC Ede hier!

Ede nóg beter bereikbaar!

© Spoorzone

Station Ede-Wageningen

ProRail vernieuwt het station en het stationsgebied samen met de gemeente Ede en de NS. Ede-Wageingen is daarmee klaar voor de toekomst, want NS gaat hoogfrequent rijden tussen Schiphol en Nijmegen. Dat betekent dat er vanaf 2022 maar liefst zes intercity’s per uur gaan rijden. 

Lees meer
© Parklaan.Ede.nl

Parklaan Ede

De woningen op de de kazerneterreinen en het Enka-terrein zijn straks beter bereikbaar dankzij de aanleg van de Parklaan. Dit wordt de verbinding tussen de A12 en de N224. 

Lees meer