Interview werken in Ede

Naam: Arjo van Amersfoort
Bedrijf: Bergtoys
Rol: Masterplanner

Als masterplanner bij Bergtoys ben ik verantwoordelijk voor het vervoer vanuit China
en inventariseer ik wat we willen en denken te gaan verkopen.


Hiervoor maak ik de behoefte-en containerplanning. Als masterplanner val ik onder logistiek en werk veel samen met de inkoop en verkoopafdeling.

Waarom heb je gekozen voor werken in Ede?

Hiervoor werkte ik in Utrecht en heb ik er bewust voor gekozen om in Ede te gaan werken. Ik woon in Ede en ik wilde mijn reisafstand beperken.

Waar is je werkplek?

Bergtoys is gevestigd aan de Stevinlaan 2, Ede.

Wat vind je van het werken in Ede?

Het werken in Ede bevalt super! Bergtoys is een familiebedrijf, waar wel een hiƫrarchie is, maar dit is minder voelbaar. Het is een heel leuk bedrijf om voor te werken.

Werkt jouw bedrijf samen met andere bedrijven/ ondernemers in Ede?

Bergtoys werkt samen met onder andere Gemeente Ede en een verpakkingsleverancier uit Veenendaal. Bergtoys doet veel zaken in de regio, maar heeft ook veel grote internationale klanten/partners.

Wat vind je van de bereikbaarheid van Ede?

Ik woon in Ede en ik heb ervoor gekozen om in Ede te gaan werken, zodat ik de reisafstand naar werk beperk. Ik ga altijd op de fiets naar werk, behalve als het slecht weer is of als ik de kids naar school moet brengen. Ik ben ongeveer 10 - 15 minuten onderweg.

Ook is Ede super goed te bereiken voor mensen die niet in Ede wonen, doordat Ede heel centraal gelegen is.

Wat zou je zeggen tegen iemand die twijfelt of hij of zij in Ede wil gaan werken?

Ede is een dorp dat goed in ontwikkeling is. Er worden veel nieuwbouwwijken gebouwd en de toekomstige woonvoorzieningen in Ede zien er goed uit. Ede heeft een groot stads gevoel met een dorps sfeertje.
Er zijn veel bedrijven gevestigd in Ede. Bergtoys is gevestigd op het industrieterrein, dit ligt wel een stukje van het centrum af. Maar toch zijn wij alsnog goed te bereiken.

Terug naar Werken