Bereikbaarheid

Ede ligt in Gelderland, centraal in Nederland en is met de auto makkelijk bereikbaar via de snelwegen A12 en de A30. 

De Nederlandse luchthavens Amsterdam Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport liggen op een uur rijden afstand. Ook is Ede makkelijk te bereiken via vier treinstations, waarvan 2 intercity treinstations:

Let op: geen treinen van 29 juli t/m 13 augustus 2024

Tussen maandagochtend 29 juli 01:00 uur en dinsdagochtend 13 augustus 05:00 uur rijden er geen treinen van en naar station Ede-Wageningen. NS en RRReis zorgen voor vervangend busvervoer tussen de stations Driebergen-Zeist, Arnhem en Barneveld. Klik hier voor meer informatie over deze treinvrije periode.

Ede straks nóg beter bereikbaar

Om Ede nu en straks ook goed bereikbaar te laten zijn, staat er komende jaren op het gebied van infrastructuur een en ander te gebeuren.
Lees meer over de belangrijkste projecten:

Station Ede - Wageningen klaar voor de toekomst!

De nieuwe overzichtelijke en veilige spoorzone wordt hét visitekaartje van Ede. Een station voor een groeiend aantal reizigers, bezoekers en inwoners waar straks meer treinen rijden en stoppen. Juist daar wordt het nieuwe station beter op ingericht. Zo verbetert de verbinding met het OV en de doorstroming van het verkeer. Station Ede-Wageningen maakt zich klaar voor de toekomst.

 

Lees verder

Uitbreiding snelweg A12

De Parklaan gaat de A12 met de N224 verbinden. Door deze weg zijn woningen op de kazerneterreinen en het Enka-terrein straks beter bereikbaar. Ook ontstaat er hierdoor een betere verdeling van het verkeer in Ede.

Lees verder