Studeren

Bijna 4.500 studenten hebben voor Ede gekozen als hun studentenstad en te genieten van het gezellige studentenleven. In Ede is de studentenhuisvesting goed geregeld, kun je lid worden van een studentenvereniging en zijn er genoeg activiteiten te doen. 

Studeren in Ede?

Het opleidingen-aanbod is divers. Zo vind je een Regionaal Opleidingen Centrum met ruim 100 MBO-opleidingen (ROC A12: Dulon College en Technova College), een groene kennisinstelling die onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële kennisintensieve dienstverlening aanbiedt op alle niveaus (Aeres) en een middelgrote Hogeschool (Christelijke Hogeschool Ede), die al jaren gekozen is tot de beste Hogeschool van Nederland.

Wageningen University & Research (WUR) - al jaren verkozen tot de beste universiteit van Nederland - ligt op steenworp afstand. Genoeg te kiezen dus! 

Bezoek de scholen

Ervaringen van studenten

  • Cheferino over studeren in Ede

    "Het leukste aan studeren in Ede is het persoonlijk contact. In Ede leer je snel nieuwe mensen kennen."

    Cheferino over studeren in Ede
  • Annemiek studeert journalistiek in Ede

    "Als je op zoek bent naar een plek met persoonlijke aandacht, houdt van gezelligheid en ambitie en passie hebt voor wat je wilt gaan doen, is Ede een mooie plaats om te gaan studeren."

    Annemiek studeert journalistiek in Ede

Ontdek foodevents in Ede

Naast studeren biedt Ede volop vermaak voor je vrije tijd. Zo zijn er gezellige foodevents: van workshops tot culinaire proeverijen en foodfestivals. Hou je van lekker eten en gezellgheid? Ga met je vrienden op pad en ontdek Foodvalley! 

Bekijk de events

Genoeg te beleven in en om Ede

Er is altijd wel iets te doen in je vrije tijd. Wil je weten wat er de komende periode allemaal te beleven is op het gebied van muziek, shoppen, festivals, kunst & cultuur of andere bijzondere activiteiten? Bekijk de kalender en zet de data in je agenda. Zo mis je niets!

Naar de agenda

Culturele hotspots

Ede bruist! Niet alleen van de uitgaangsgelegenheden, foodevenementen en natuur, maar ook op cultureel gebied kun je je hier prima vermaken. Heb jij al eens van Astrant gehoord? Met flitsende uitspattingen door heel Ede heen is Astrant in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in de stad. De afgelopen jaren zijn ze uitgegroeid tot culturele hotspot in de regio. Benieuwd waarvoor je allemaal bij Astrant terecht kunt? 

Lees meer
Poppodium Astrant - BezoekEde