Studeren

Bijna 4.500 studenten hebben voor Ede gekozen als hun studentenstad en te genieten van het gezellige studentenleven. In Ede is de studentenhuisvesting goed geregeld, kun je lid worden van een studentenvereniging en zijn er genoeg activiteiten te doen. 

Het opleidingen-aanbod is er divers: er is een Regionaal Opleidingen Centrum met ruim 100 MBO-opleidingen (ROC A12), een groene kennisinstelling die onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële kennisintensieve dienstverlening aanbiedt op alle niveaus (Aeres) en een middelgrote Hogeschool (Christelijke Hogeschool Ede), die al jaren gekozen is tot de beste Hogeschool van Nederland.

Wageningen University & Research (WUR) - al jaren verkozen tot de beste universiteit van Nederland - ligt op steenworp afstand. Genoeg te kiezen dus! 

Lees de ervaringen van studenten

  • Cheferino Wijnia over het studeren in Ede

    "Het leukste aan studeren in Ede is het persoonlijk contact. In Ede leer je snel nieuwe mensen kennen."

    Cheferino Wijnia over het studeren in Ede
  • Annemiek Jongejan studeert journalistiek in Ede

    "Als je opzoek bent naar een plek met persoonlijke aandacht, houd van gezelligheid en ambitie en passie hebt voor wat je wilt gaan doen, is de Ede een mooie plaats om te gaan studeren."

    Annemiek Jongejan studeert journalistiek in Ede

Ontdek de Food events in Ede!

Naast studeren is er in Ede ook genoeg te doen in je vrije tijd. Zo zijn er onder andere gezellige Food events. Van workshops tot culinaire proeverijen en foodtruckfestivals. Hou jij van lekker eten en gezelligheid? Ga samen met je vrienden op pad en ontdek de Foodvalley. 

Bekijk de events

Genoeg te beleven in en om Ede

Er wordt veel georganiseerd in de gemeente Ede. Zo is er altijd wel iets te doen in je vrije tijd. Wil je ook weten wat er de komende periode allemaal te beleven is op het gebied van Kunst & Cultuur, Muziek, Shoppen, Festival of andere bijzondere activiteiten?  Bekijk dan de evenementenkalender en zet de data vast in je agenda. Zo mis je niets!

Bekijk de evenementen agenda van gemeente Ede