Annemiek studeert journalistiek in Ede

Studeren in Ede

Naam: Annemiek Jongejan
Leeftijd: 20 jaar
Studie: Journalistiek, 1e jaar 

Waarom ben je in Ede gaan studeren?

Ik wilde graag de opleiding Journalistiek gaan doen. Ik heb hiervoor in Zwolle en in Ede gekeken.
Ik vond de school in Zwolle heel groot en de open dag viel een beetje tegen.

Daarna ben in Ede gaan kijken en daar was de open dag heel gezellig, kleinschalig en ik had al snel persoonlijke aandacht. Dit vond ik heel prettig. Ook komen veel docenten uit de praktijk en dat was voor mij de doorslaggevende reden om voor de school in Ede te kiezen.

Bevalt het studeren in Ede?

Ja het studeren in Ede bevalt zeker. Elke school heeft wel zijn minpunten, maar ik vind dat de CHE het heel goed heeft geregeld. De school biedt heel veel hulp aan als je ergens moeite mee hebt, zowel als er thuis iets speelt als wanneer je op school moeite hebt met een vak.

De studenten zijn leuk, er zijn kleine klassen en de lessen zijn allemaal leuk en leerzaam.

Wat is het leukst aan studeren in Ede?

Ik zit nu in mijn eerste jaar van de opleiding Journalistiek en ik heb al veel ervaring heb mogen opdoen in het werkveld. Dat vind ik heel prettig, want het maakt mijn studie heel leerzaam en op die manier kan ik mij optimaal ontwikkelen voordat ik het werkveld in ga.

Wat weten mensen niet over Ede als studentenstad? 

In Ede heb je een paar kroegjes waar veel studenten naar toe gaan. Ik zit momenteel in mijn eerste jaar en de kroegjes moet ik nog ontdekken.

Wat doe je in je vrije tijd in Ede? Waar kom je wel eens? 

Ik kom uit Ermelo en hierdoor is Ede nog heel nieuw voor mij. Ik moet nog veel dingen gaan ontdekken in Ede.

Wat vind je van de bereikbaarheid van je school?

Ik vind dat de bereikbaarheid goed is. Het is wel afhankelijk van waar je woont. Ik kom uit Ermelo en moet overstappen in Amersfoort, maar de verbinding werkt goed. Ook scheelt het dat ik een studenten-OV heb en gratis naar school kan reizen.

Ede is een centrale plek met goede verbindingen naar diverse steden in Nederland. Mijn klasgenoten en ik zijn allemaal relatief snel op school en weer thuis.

Wat zou je zeggen tegen iemand die erover nadenkt om in Ede te gaan studeren?

Als je opzoek bent naar een school met persoonlijke aandacht, houd van gezelligheid en ambitie en passie hebt voor wat je wilt gaan doen, is de CHE een supergoede school om te gaan studeren. Ik zou het CHE zeker aanraden.