Wonen

Wonen in één van de 10 Edese dorpen? Dat betekent genieten! 
Van rust en ruimte, maar ook van basisvoorzieningen en levendige winkelcentra. Ook op het gebied van sport, cultuur, evenementen en recreatie is er genoeg te ontdekken.

De gemeente Ede kenmerkt zich door een verscheidenheid aan landschappen. Denk aan heidevelden, zandverstuivingen en bijna 2500 hectare bos: dat is het meeste bos van alle gemeenten in Nederland! De natuur is hier nooit ver weg. Heerlijk voor de nodige rust en ontspanning of om te sporten of bewegen, waarbij een wandeling door de mooiste natuurgebieden niet mag ontbreken.

Woningbouwprojecten Ede

De gemeente Ede zet zich voortdurend in voor de bouw van voldoende passende woningen voor al haar bewoners. Er wordt dan ook volop gebouwd om aan de vraag tegemoet te komen.

Meer bouwprojecten van Gemeente Ede

In Ede wonen veel mensen die bewust bezig zijn met een gezonde levensstijl en gezonde voeding. Zo wordt er veel groente en fruit verbouwd in eigen moestuinen. Je kunt in en om de gemeente Ede ook leuke pluktuinen vinden, waar je zelf fruit, groenten en bloemen uit de grond of van de struik haalt. Ook zijn er diverse volkstuinen en kun je heuse Smaakfietsroutes ontdekken.

Bewoner aan het woord:

Anne-Matthea blij met de natuur en leuke koffietentjes

"Ondanks dat Ede inmiddels behoorlijk gegroeid is, is het dorpse gevoel behouden gebleven. Je vindt hier alles wat je nodig hebt. En natuurlijk is er heel veel mooie natuur!"

Lees het verhaal van Anne-Matthea

Ede Doet

Twee keer per jaar - in maart en september - ontvangen inwoners van de gemeente Ede een Ede Doet-cheque in de brievenbus. Deze cheques (twv € 7,50) kun je verzamelen om te sparen voor een initiatief dat de buurt nog leuker, mooier en beter maakt. Denk bijvoorbeeld aan een buurtfeest, een kinderactiviteit of gezamenlijk groenonderhoud. Op de website van Ede Doet staan aangemelde initiatieven en ideeën en de werkwijze.  
 

Meer info over Ede Doet

+718 woningen in 2023

In 2023 zijn 718 woningen in de gemeente Ede bijgekomen. Begin 2023 waren dit 51.718 woningen, aan het einde van het jaar stond de teller op 52.436, een ontwikkeling van 1,4%. In totaal kwamen er 783 nieuwe woningen bij in de gemeente (541 nieuwbouw en 242 door woningtransformaties). Er verdwenen 66 woningen (31 door sloop en 35 woningen kregen een andere functie).

Lees meer