Wonen

Wonen in één van de 10 Edese dorpen? Dat betekent genieten! 
Van rust en ruimte, maar ook van basisvoorzieningen en levendige winkelcentra. Ook op het gebied van sport, cultuur, evenementen en recreatie is er genoeg te ontdekken.

De gemeente Ede kenmerkt zich door een verscheidenheid aan landschappen. Denk aan heidevelden, zandverstuivingen en bijna 2500 hectare bos: dat is het meeste bos van alle gemeenten in Nederland! De natuur is hier nooit ver weg. Heerlijk voor de nodige rust en ontspanning of om te sporten of bewegen, waarbij een wandeling door de mooiste natuurgebieden niet mag ontbreken.

Woningbouwprojecten Ede

De gemeente Ede zet zich voortdurend in voor de bouw van voldoende passende woningen voor al haar bewoners. Er wordt dan ook volop gebouwd om aan de vraag tegemoet te komen.

Meer bouwprojecten van Gemeente Ede

In Ede wonen veel mensen die bewust bezig zijn met een gezonde levensstijl en gezonde voeding. Zo wordt er veel groente en fruit verbouwd in eigen moestuinen. Je kunt in en om de gemeente Ede ook leuke pluktuinen vinden, waar je zelf fruit, groenten en bloemen uit de grond of van de struik haalt. Ook zijn er diverse volkstuinen en kun je heuse Smaakfietsroutes ontdekken.

Bewoner aan het woord:

Anne-Matthea blij met de natuur en leuke koffietentjes

"Ondanks dat Ede inmiddels behoorlijk gegroeid is, is het dorpse gevoel behouden gebleven. Je vindt hier alles wat je nodig hebt. En natuurlijk is er heel veel mooie natuur!"

Lees het verhaal van Anne-Matthea