Anne-Matthea is het liefst buiten in haar eigen tuin

Naam: Anne-Matthea van Dam
Leeftijd: 29 jaar
Burgerlijke staat: Getrouwd en zoontje van 3 jaar
Woonwijk: Reehorst

 

Anne-Matthea woont samen met haar man en zoontje van drie jaar in de wijk Reehorst. Het is een wijk met oude en nieuwe huizen. Het oude gedeelte is gebouwd in de jaren zestig. Het nieuwe gedeelte is ongeveer 4 jaar geleden opgeleverd. Zelf wonen ze in een klein huisje op de rand van het oude gedeelte. Ze kijkt vanuit haar huis op de nieuwgebouwde huizen in de wijk. Dat geeft een heel leuk effect.


Droomhuis

Anne-Matthea had altijd al geroepen dat ze op zoek was naar een klein huisje met een hele grote tuin. Toen ze hun huidige huis online te koop zag staan, wist ze direct dat dit hun huis moest worden. Het was dus vooral de woning waar ze door gecharmeerd waren. Daarnaast was het natuurlijk ook belangrijk of de wijk hun aansprak. Het huis staat in de wijk Reehorst en ligt in Ede Zuid. Naast de Reehorst liggen verschillende nieuwbouwwijken waaronder het ENKA-terrein.


Een tuin vol vers fruit

De oudere huizen in de wijk Reehorst hebben behoorlijk grote tuinen, zo ook het huis van Anne-Matthea. De tuin is wel 450 m2 groot en dat komt heel goed uit. Ze is namelijk dol op haar tuin, die volstaat met planten, bloemen en diverse soorten groente. Ze vindt het heerlijk om bezig te zijn in haar tuin met het stekken van planten of het enten van haar fruitbomen. Vooral de zomermaanden zijn een hoogtepunt, dan wordt het meeste geoogst en hangt de tuin vol met de lekkerste vruchten. Heerlijk om ’s ochtends vers fruit te plukken voor in de yoghurt.

Mooie verhalen van de oudere bewoners

Anne-Matthea heeft fijn contact met haar buren en geniet van de verhalen van de oudere bewoners. Zo weet haar buurman van 90 alles over de bomen in de tuinen en wanneer ze gepland zijn. Het perceel waar haar huis staat hoorde vroeger ook bij de tuin van deze buurman. Hij vond het te groot en heeft het toen verkocht. Anne-Matthea wil graag een goede buur zijn en helpt de buurman graag met het maaien van zijn gras of bij dingen die op de computer geregeld moeten worden. De bewoners in haar straat zijn heel divers, zo wonen er oudere mensen maar ook jonge mensen en gezinnen. 

Fijne plekken, allemaal in de buurt

Anne-Matthea en haar man werken allebei in de buurt en kunnen dit dus prima op de fiets doen. Onderweg brengt ze haar zoontje dan bij de gastouder, ideaal alles zo in de buurt. Naast tuinieren is Anne-Matthea dol op koken en bakken, met vriendinnen af te spreken bij de fijne koffietentjes in de stad, neer te strijken met een boek in de gezellige leesplekjes van de bieb of de natuur in te gaan met haar gezin. Verder is ze vaak te vinden op de Ginkels Heide. Ook bij de Doesburgermolen komt ze graag, een oude molen net buiten het centrum, in een groene en landelijke omgeving. Leuk om rond te struinen als er marktjes zijn met eigen gemaakte streekproducten.

Anne-Matthea kijkt er naar uit om nog meer mensen in de wijk te leren kennen, als haar zoontje naar de basisschool gaat. Ook zijn ze in Coronatijd in Ede komen wonen, dus hebben ze nog lang niet alles gezien. “We wonen nu al heerlijk in Ede, maar er is nog genoeg te ontdekken!”

Terug naar Wonen