Werken

In Ede vind je een bloeiend bedrijfsleven met toonaangevende bedrijven in alle branches, zowel groot als klein. Innovatieve bedrijven in de ICT en de voedselindustrie zijn goed vertegenwoordigd in de gemeente.

Die keuze voor Food is niet voor niets: Ede ligt in het hart van de Regio Foodvalley; een regionale netwerkorganisatie van acht gemeenten die samenwerken met twee provincies, onderwijs- en kennisinstellingen en ondernemers in de regio. Het doel? De topregio op het gebied van agrifood zijn én blijven. Dit maakt deze regio een duurzame en aantrekkelijke plek voor bedrijven en inwoners. 

Met een ruime keuze aan goed gefaciliteerde bedrijventerreinen en businesslocaties, is Ede dé plek voor ondernemers!

Ontmoet onze ondernemers


"Met mijn eigen atelier werk ik aan een circulaire economie. Geen wonder dat ik in Ede woon: dé plek waar al deze energie samenkomt."
Minke Terwijl-Geitenbeek over Duurzaam Ondernemen >>  


 

"Ook is Ede super goed te bereiken voor mensen die niet in Ede wonen, doordat Ede heel centraal gelegen is."
<< Arjo van Amersfoort werkt op een zichtlocatie langs de A12 

Ondernemers Ede willen meer vitaliteit voor personeel

Ongeveer 50% van de Edese ondernemers zou werknemers graag meer aanbieden op het gebied van vitaliteit, blijkt uit onderzoek van CHE-studenten in opdracht van gemeente Ede. Beleidsadviseur Dennis Zwartkruis is blij verrast met deze uitkomst: "Ik vind het heel positief dat veel bedrijven daar iets mee willen doen! Een groot deel van de andere vijftig procent heeft vitaliteit al op de agenda en is tevreden met hoe het gaat."

Lees meer over het onderzoek

Kom ook ondernemen of werken in Ede

Word jij ook enthousiast na de verhalen van een aantal van onze ondernemers? Ede is centraal gelegen en door de goede bereikbaarheid een ideale locatie voor het starten van jouw bedrijf!

Ondernemen in Ede

 

Ook als je op zoek bent naar een uitdagende baan, heeft Ede een diversiteit aan bedrijven om aan de slag te gaan. Nieuwsgierig? Bezoek onderstaande website voor meer informatie.

Werken in Ede