Minke over duurzaam ondernemen

Minke Terwijl - Geitenbeek
Eigenaar van: Atelier Revive
 

Minke heeft Atelier Revive zelf opgezet en heeft momenteel drie vrouwen in dienst en vier vrijwilligers. Het Atelier maakt herbruikbare cadeau- en verzendverpakkingen.

Zoals wijnfleshoezen waarbij de hoezen gemaakt worden van afgedankte stoffen van de Restore in Ede. Sinds kort maakt het Aterlier ook shoppers, gemaakt van vrachtwagenzeil en de hengsels van sloopauto’s.

Waarom heb je gekozen voor ondernemen in Ede?

Ik woon nu bijna drie jaar in Ede en ik ontdekte dat er in Ede nog geen recyclebedrijf was dat nieuw materiaal maakt. Duurzaam ondernemen heeft mijn hart en daarom heb ik ervoor gekozen om mijn atelier te starten in Ede. Met mijn atelier wil ik kijken hoe we social impact kunnen vergroten in Ede. Daarom maak ik met mijn atelier gebruik van reststromen.

Ik begon met netwerken: wie heeft er materiaal over, waar wij weer wat mee kunnen? Ik ben gaan ontwerpen en ik geef iedereen een kans om in mijn atelier aan de slag te gaan. Daarbij coach ik mijn medewerkers. We hebben samen al mooie opdrachten mogen uitvoeren!

Werkt jouw bedrijf samen met andere bedrijven/ ondernemers in Ede?

Mijn bedrijf werkt samen met Flower Power, Restore voor materialen, Bananendoos, Henny helpt en nog veel meer mooie ondernemers die een een hart voor duurzaamheid en hergebruik hebben.  

Wij zouden graag een sociale straat willen creëren in Ede, waar wij als ondernemers impact maken en tegelijkertijd ook werkervaringsplekken creëren.

Wat vind je van het ondernemersklimaat in Ede? Merk je dat dit gestimuleerd wordt?

In het begin kende ik nog niet veel ondernemers in Ede. Ik ben toen mee gaan doen met de Ondernemers Challange in Ede en hier heb ik veel mooie open minded ondernemers mogen leren kennen, waarbij geld een middel is en niet het doel. Verschillende ondernemers stonden open voor een eventuele samenwerking. Ik zou de Ondernemers Challange Ede zeker aanraden aan nieuwe ondernemers in Ede.

Wat vind je van de bereikbaarheid van Ede?

Ik vind de bereikbaarheid van Ede ideaal. Het station Ede-Wageningen, station Ede Centrum en Ede ligt dicht bij de snelweg. Ook heeft het een hele mooie natuur en hierdoor is Ede voorzien van veel gemakken.
Wel zou Ede meer mogen laten zien wat de omgeving allemaal te bieden heeft.
 

Wat zou je zeggen tegen iemand die twijfelt of hij of zij in Ede wil gaan werken/ zijn of haar bedrijf in Ede wil vestigen?

Ik zou diegene adviseren een locatie te kiezen waar hij /zij veel aanwezig is. Hierdoor is het makkelijker om je netwerk op te bouwen. Ede heeft veel te bieden, maar als je er niet veel bent en komt, is het zonde om je onderneming daar te gaan starten.
 

Terug naar Werken