Cheferino over het studeren in Ede

Studeren in Ede

Naam: Cheferino Wijnia
Leeftijd: 24 jaar
Studie: Theologie, 2e jaar

Waarom ben je in Ede gaan studeren?

Ik heb gekozen voor de Christelijke Hogeschool Ede, toen ik op zoek was naar een vervolgstudie. De CHE stond goed aangeschreven. Ik heb toen de open dag bezocht en een fijne indruk van deze school gekregen.

Bevalt het studeren in Ede?

Ja het studeren in Ede bevalt zeker. Ik heb het hier erg naar mijn zin.

Wat is het leukst aan studeren in Ede?

Het leukste aan studeren in Ede is het persoonlijk contact op school. De CHE is namelijk een kleine school, hierdoor leer je snel nieuwe mensen kennen. Ook ben ik aangesloten bij een studentenvereniging en we gaan vaak naar het centrum. Café Substitute (voor Edenaren vooral bekend als de Sub) is de place to be. Hier is het altijd gezellig! Naast de studentenvereniging gaan veel klasgenoten en andere Edenaderen hier ook naar toe.

Wat weten mensen niet over Ede als studentenstad?

In Ede kan je als student vrij goedkoop sporten! Ideaal als je student bent.

Wat doe je in je vrije tijd in Ede? Waar kom je wel eens?

In mijn vrije tijd sport ik veel. Daarnaast ben ik bij de studentenvereniging aangesloten, borrel ik graag met klasgenoten in het centrum en maak ik graag een wandeling op de heide.

Wat vind je van de bereikbaarheid van je school?

Ik vind dat de school goed bereikbaar is. Er stopt precies voor de school een bus en ook is het maar 10 minuten lopen vanaf het station.

Wat zou je zeggen tegen iemand die erover nadenkt om in Ede te gaan studeren?

Ik zou het aanraden om de open dag te bezoeken. Je merkt dan al snel of er een fijne sfeer hangt. De CHE is een kleine school en Ede is een kleinschalige stad. Daardoor leer je al snel en gemakkelijk nieuwe mensen kennen en bouw je al snel een netwerk op.