Regio Foodvalley

Ede ligt in het hart van de Foodvalley: de regio waar dagelijks hard wordt gewerkt aan de voedselvoorziening van morgen. Regionale bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken nauw samen en lopen voorop in het ontwikkelen van gezonde voeding en duurzame productietechnieken. Het kennis en innovatiecluster rondom Wageningen en Ede vormt daarmee het hart van Foodvalley.

Over Regio Foodvalley

Regio Foodvalley is een samenwerkingskader van gemeenten, onderwijsinstellingen en bedrijven. Met een uitstekende infrastructuur en voorzieningen voor wonen, werken en recreëren biedt de regio een uitstekend vestigingsklimaat voor voedingsbedrijven en onderzoeksinstellingen.

Meer over Regio Foodvalley

Ondernemers, studenten en banen

Dit is een topregio voor een agrifoodsector. Wageningen Campus is het expertisehart van de regio. Het biedt plaats aan onderzoekers en ondernemers van over de hele wereld. Het World Food Center in Ede is een andere troef voor de regio.

Regio Foodvalley faciliteert en stimuleert de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijven in de regio. Onderwijsinstellingen in de regio zijn verschillende hogescholen en scholen voor middelbaar beroepsonderwijs, zoals de Christelijke Hogeschool Ede, Dulon College, Technova College en Aeres.

Hoewel voedsel de belangrijkste prioriteit van de regio is, biedt het onderdak aan vele andere soorten bedrijven en organisaties. Met name de dienstensector, ICT-bedrijven, de metaalverwerkende industrie en de transport- en logistieke sector zijn sterk vertegenwoordigd.